Kerčės herbas

Okupacijos grimasos

Kerčėje, pasinaudojus Rusijos Federacijos įstatymais, buvo uždraustas prorusiškas mitingas

Kerčės mieste (Krymas) vietinė milicija pabandė uždrausti prorusišką mitingą skirtą prorusiškų Pietų ir Rytų Ukrainos regionų (separatizmo) palaikymui, taip pat prieš korupciją ir reikalaujant miesto valdžios atsistatydinimo.

Kaip pranešė „Laisvės radijas“ („Radio Svoboda“) – akcijos organizatoriai: rusiškoji LDPR (V. Žirinovskio) partija, partijos “Rusijos vienybė” Krymo aktyvistai ir mieste veikiančios bendruomeninės organizacijos surengė mitingą centrinėje Lenino aikštėje.

“Dalyviai nešė partijų simboliką ir plakatus su lozungais: “Pietų-Rytų Ukraina, Krymas ir Kerčė su Jumis! “ , “Donbase, kelkis!” , “Ukraina – Jugoslavijos scenarijus”, taip pat – “Mera Osadčenką – atstatydinti!” – skelbiama pranešime.

Mitingo pradžioje milicijos atstovai, remdamiesi Rusijos įstatymais, kurie turėtų būti vykdomi aneksuotoje Krymo teritorijoje, pranešė mitingo dalyviams, kad pastarieji neturi teisės į susirinkimą, nes pagal naujus įstatymus toks prašymas turi būti paduotas prieš 10 dienų. Tačiau aktyvistai atsakė, kad jie neklausys pareigūnų su ukrainietiškomis uniformomis ir iš aikštės nesitrauks.

Mitinge iš tribūnų pasakota apie tai kaip “žmonės iš Ukrainos bėga į Krymą, tikėdamiesi geresnio gyvenimo”, o LDPR partijos aktyvistai tuo metu kvietė kerčiečius įsilieti į partijos gretas.

http://www.ukrinform.ua/rus/news/v_kerchi_ssilayas_na_zakoni_rf_zapretili_provedenie_prorossiyskogo_mitinga_1618587, vertė Saugi Aplinka, redaguota ULLL.