Šiąnakt gali prasidėti Rusijos įsiveržimas į rytų Ukrainą

rusija_okupacijaDmitry Tymchuk

Operatyviniai grupės „Informacinis Pasipriešinimas“ duomenys.

Mes, grupė „Informacinis Pasipriešinimas“, iš savo šaltinių gavome išsamų patvirtinimą Ukrainos URM pareiškimui apie tai, kad trečią parą pastebimas separatistų aktyvumas Ukrainos Rytuose – tai antro Rusijos įsiveržimo į mūsų šalį etapo pradžia.

Pagal mūsų duomenis, šiandien pagal Rusijos GRU parengtą planą separatistų lyderiams duoti nurodymai naktį iš balandžio 8 į 9 organizuoti koridorių per Ukrainos valstybinę sieną, kad galėtų įvažiuoti karinės technikos kolonos iš Rusijos teritorijos.

Taip pat separatistai gavo įsakymą regione organizuoti provokacijas su žmonių aukomis. Jų tikslas – kad Rusijos pusė galėtų tai interpretuoti kaip esą „Ukrainos valdžios terorą prieš liaudį“.

Negana to, Rusijos GRU koordinatoriai, vykdantys veiklą regione, davė nurodymus separatistams naudoti ginklus, jei bus bandymai išlaisvinti jų užgrobtus administracinius pastatus.

Pagal mūsų duomenis, Ukrainos teisėtvarkininkai ir specialiosios tarybos šiuo metu imasi būtinų priemonių, kad separatistinės grupuotės būtų užblokuotos. Ukrainos sienos apsaugos tarnyba ir ginkluotosios pajėgos imasi veiksmų valstybinės sienos blokavimui ir pasienio rajonų gynybai.