Situacija balandžio 27 ryte

information_resistanceOperatyviniai grupės „Informacinis pasipriešinimas“ balandžio 27 ryto duomenys

Slovjanskas. Praėjusią naktį netoli Slovjansko Ukrainos jėgos struktūros atblokavo pradėtą statyti separatistų blokpostą. Tikslinę operaciją atliko mobilioji UST specialiosios paskirties grupė. Vienas ekstremistas paimtas – tai buvo Dono kazokų atstovas.

Artiomovskas. Praėjusią naktį Artiomovske prie ginklų sandėlių atvyko apie 100 separatistų, kurių dalis buvo ginkluoti. Po 2 valandų separatistų jau buvo apie 100, identifikuoti atvykę automobiliai su Charkovo numeriais. Rimtų šturmo bandymų imtasi nebuvo, akcija, matomai, turėjo psichologinio spaudimo pobūdį. Separatistai skandavo „Armija su liaudimi!“ . Paryčiais separatistai išsiskirstė.

Stachanovas. Po neilgo naktinio aktyvumo, prorusiškai nusiteikusių piliečių minia, susirinkusi miesto centre, išsiskirstė. Atvykę iš Luhansko akciją inicijavę ekstremistai išvažiavo iš miesto (Luhansko kryptimi). Pastarųjų tarpe identifikuoti Stachanovo gyventojai, dalyvavę užgrobiant UST (Ukrainos Saugumo Tarnyba, SBU) pastatą Luhanske, ir kurie iki pastarojo laiko buvo užgrobtame pastate.

Fakto, jog Donecko ekstremistai sulaikė UST darbuotojus (apie tai šiąnakt pranešė žiniasklaida), mūsų „Informacinio pasipriešinimo“ grupė nekomentuoja. Manome, jog tai – išskirtinai pačios UST kompetencija.

Vertė Lightning Rod.