Dmitrijus Rogozinas grasina ES branduoliniais bombonešiais

dmitrijus_rogozinasRusija grasina ES bombonešiais: greit mes jus pamokysim. 10.05.2014 19:55

Skandalistas Rusijos vicepremjeras Dmitrijus Rogozinas pagrasino Rumunijai strateginiais bombonešiais

Rumunijos Užsienio reikalų ministerija pareikalavo Rusijos pasiaiškinti dėl Rusijos vicepremjero Dmitrijaus Rogozino pasisakymų Bukarešto adresu. Apie tai rašoma oficialiame Rumunijos URM spaudos pranešime.

Rumunijos URM susirūpinimą sukėlė Rogozino gegužės 10-tąją Twitter socialiniame tinkle parašyta žinutė. Ten buvo skelbiama: „JAV pareikalavus, Rumunija neleido mano lėktuvui naudotis savo oro erdve. Ukraina vėl nepraleidžia. Kitą kartą skrisiu Tu-160 (strateginiu bombonešiu, skirtu branduoliniam karui – redaktoriaus pastaba)„,- rašė RF vicepremjeras.

Jau pasirodžius Rumunijos URM spaudos pranešimui, Rogozinas savo Twitter paskyroje parašė: „Taip, ponai rumunai, mes greitai jums paaiškinsime, kas jūs tokie ir ką mes apie jus galvojame„.

Primename, anksčiau buvo pranešta, kad esą Rumunija ir Ukraina neleido Rogozino lėktuvui išskristi iš Moldavijos (Rogozinas buvo Padniestrėje). Vėliau Ukrainos URM paneigė Rogozino pareiškimą apie tai, kad Ukraina esą uždariusi jam savo oro erdvę. „Istorija su Rogozinu kaip anekdotas apie „nepagaunamąjį Džo“. Kodėl „nepagaunamasis“? Todėl, kad niekam nereikalingas. Telieka tik girtis ir pūstis„, – pastebi Ukrainos URM.