Moldavija Rogozino lėktuve rado padniestriečių parašus už prisijungimą prie RF

dmitrijus_rogozinas

Moldavijos policija Rusijos vicepremjero lėktuve konfiskavo daugiau nei 30 tūkstančių Padniestrės gyventojų, besiprašančių įstojimo į RF, parašų.
10.05.2014, 22:53

Aleksejus Žuravliovas, Valstybės Dūmos deputatas: „Kišiniovo oro uoste Moldavijos policija konfiskavo daugiau nei 30 tūkst. Padniestrės gyventojų parašų. Šie parašai buvo renkami visoje šalyje, raginant atkreipti dėmesį į gyventojų pageidavimą būti Rusijos sudėtyje. Parašai buvo skirti Rusijos vadovybei“.

Parlamentaras pridūrė, kad RF pasiuntinys yra informuotas apie konfiskaciją. Žuravliovo manymu, būtina pareikšti protestą ir pareikalauti pasirašytų lapų grąžinimo. Deputatas pabrėžė, kad Padniestrės gyventojų kreipimasis nėra neleistinas krovinys, perduoda „Interfaksas“.

Aleksejus Žuravliovas: „Kažkodėl reikėjo konfiskuoti, dėl to užeiti į lėktuvo saloną, juolab, kad Moldavija laiko save demokratine šalimi“.
Žuravliovas priklausė delegacijai, skridusiai į Moldaviją švęsti Pergalės dienos. Gegužės 10 dieną Ukraina ir Rumunija atsisakė praleisti specialųjį Rusijos deputatų ir ministro Medinskio lėktuvą. Rusijos piliečiams teko grįžti įprastu reisu.

Misijai vadovavęs Dmitrijus Rogozinas iš Moldavijos išvyko anksčiau — taip pat reisiniu lėktuvu. Vicepremjeras Twitter’yje pažadėjo į Ukrainos ir Rumunijos oro erdvę grįžti su bombonešiu. Dėl šito pareiškimo Buchareštas pareikalavo Rusijos URM pasiaiškinimo.

šaltinis: http://www.ntv.ru/novosti/964216/