Gegužės 27 įvykių apžvalga

Broliai ir seserys, gegužės 27 įvykių apžvalga.

Blogosios naujienos:

1. Teroristai Ukrainos rytuose ėmėsi pačių ciniškiausių provokacijų. Naudodamiesi dėsninga panika, kurią sukelia kariniai susirėmimai Donbase, reikalauja žmones kuo greičiau „evakuotis“.

Taigi, Slovjansko „meras“ V. Ponomarevas pasiūlė miesto gyventojams „evakuotis“ į Rusiją. Tam, kad šis „patrauklus pasiūlymas“ suveiktų, teroristai ne pirmą dieną minosvaidžiais apšaudo gyvenamuosius kvartalus, pasakodami, kad tai daro Ukrainos jėgos struktūrų žmonės.

Idėja suprantama. Daugelio žmonių nužudymas „evakuacijos“ metu leistų teroristams nušauti bandą kiškių. Būtent – suversti kaltę ATO pajėgoms ir duoti Putinui argumentą prieš Kijevą, išprovokuoti dar didesnę paniką ir neduoti stabilizuoti situacijos regione. O jeigu pavyks – organizuoti ir masinį gyventojų maištą.

Bendrai, visais būdais Donbaso gyventojams būtina pranešti: jokių „evakuacijų“. Jeigu kas ir pasirengę nemąstant šaudyti į taikius gyventojus, tai tik patys teroristai. Bet tikrai ne Ukrainos jėgos struktūrų žmonės.

2. ATO zonoje dingo viena iš specialiųjų ESBO stebėjimo misijos Ukrainoje grupių.

Tai ne pirmas kartas, kai čia „dingsta“ ESBO atstovai. Kažkodėl jie nesveikai įdomūs teroristams. Tikėsimės, kad ir šį kartą jie „atsiras“. Ir grįš gyvi ir sveiki.

Ponai separatistai dėl paprasčiausio kvailumo nesuvokia, kad taip nuteikinėdami prieš save tarptautinę bendruomenę, jie kala vieną vinį po kitos į savo karstą.

Nors, gal būtent taip Putinas per juos keršija nesukalbiems Vakarams, remiantiems Ukrainos tautą? Tas tai tikrai galėtų.

3. Beje, apie Putiną. Jis šiandien ir vėl pareikalavo tuoj pat nutraukti antiteroristinę operaciją Ukrainos rytuose. Šią žinią Vladimiras Vladimirovičius šiandien „kabino ant Italijos premjero Matteo Renzi ausų“, pasakodamas, kokia neteisi yra Ukrainos valdžia.

Įdomu: tuo pat metu Vakarų žiniasklaida pranešė, kad kiek ankstėliau Putinas liekninosi ir jauninosi karališkuose apartamentuose superliuksiniame Ispanijos kurorte už 8 tūkst. JAV dol. per parą. Taigi, į Europą jis vyksta ne tik pilti purvo ant Ukrainos pylimui, bet ir savęs, mylimiausio, pasimaloninimui.

Tiesą sakant, Putinas gi galėtų suplonėti ir nemokamai, pabėgiojęs kartu su savo pastumdėliais Donbase nuo ATO pajėgų. Juolab, gervių pulką į šviesią ateitį jis jau vedė. Galvoju, ir kovotojai su juo bėgtų – kur nors už Uralo. Arba namo – į Kaukazą, pas Kadyrovą.

Gerosios naujienos:

1. ATO tęsiasi. Vakar mes matėme neabejotiną pasisekimą Donecke. Panikos bangos pametėti Luhansko imperatoriai apkaltino Donecko imperatorius bailumu ir paskelbė jiems karą. Eiliniai teroristai jau ieško kontaktų su ATO pajėgomis, kad parduotų informaciją apie „kolegas“ ir išgelbėtų savo kailius.

Šiandien ATO pajėgos pateikė teroristams ultimatumą, reikalaudamos nedelsiant sudėti ginklus. Paversti Donbasą visiška mėsmale jėgos struktūros nenori.

Dabartiniai aktyvūs ATO pajėgų veiksmai – tai, ko visi mes taip ilgai laukėme iš jėgos struktūrų. Vyručiai, tik neišsikvėpkite, meldžiu.

Nors tai greičiausiai prašymas ne tiems vyrams, kurie sąžiningai vykdo savo pareigą „priešakinėje linijoje“, o tiems dėdulėms su didelėmis žvaigždėmis antsiuvuose, kurie ilgas savaites užsiiminėjo intelektine veikla štabuose.

2. Teroristų komendantas Mariupolyje pažymėjo, kad vietos gyventojai jų neremia. Atseit, „avinu banda, o ne vyrai“.
Tai kad ne, negerbiamasis. Avinų banda – tai tie, kurie po Rusijos vėliava šlaistosi po laisvą žemę, žudydami dėl svetimų interesų. Protingi žmonės tokių žaidimų nežaidžia.

3. Kinija neįkyriai pasiūlė apgyvendinti Sibirą.

KLR Pirmininko pavaduotojas Li Juančiao, geranoriškai ir švelniai prisimerkęs, papasakojo: žiū, Rusijoje dafiga žėmės, tačiau rusės moterys niekaip negali prigimdyti reikiamo gyventojų kiekio. O Kinijoje, atvirkščiai, pilna darbščių žmonių, o su teritorijomis problemos. Sako, surenkim abipusiai naudingą gešeftą.

Pone Juančiao, duodu užuominą: Putinas pats parodė visam pasauliui panašios problemos sprendimo receptą. Pasiunčiate į Sibirą nedidelę grupę iki dantų ginkluotų labai mandagių žmonių – pradžiai kokių trisdešimties milijonų pakaktų. O paskui pavadinate juos taikiais vietos gyventojais ir surengiate referendumą. Tiek čia to vargo.