Balandžio 18 dienos įvykiai

Broliai ir seserys, balandžio 18-os dienos suvestinė.

Blogosios naujienos:

1. Vakarykštis mano skepticizmas dėl Ženevos susitarimo, deja, pasiteisino.

Man būtų daug mieliau, jei klysčiau. Tačiau, kai turime reikalų su tokiais makleriais kaip Putinas, suklysti neįmanoma. Jo esmė – melas. Visi susitarimai su juo – tuščias garsas.

Šiandien Rusijos užsienio reikalų ministerija „paaiškino“ susitarimų prasmę. Pasirodo, nelegalios grupuotės, kurios privalo būti nuginkluotos, tai – „Dešinysis sektorius“. O užimtų pastatų atlaisvinimo atveju buvo kalbama apie Kijevą ir Maidano rėmėjus.

Maskva sako: nuginkluokite „saviškius“, o tada mes pagalvosime, ar mums verta nuginkluot savuosius pakalikus Rytų Ukrainoje, ar atšaukti Rusijos specialiąsias pajėgas ir ar atlaisvinti administracinius pastatus Donecko regione.

Kažkas vis dar turi iliuzijų dėl galimybės derėtis su Maskva? Seniai visiems aišku: iš pasitikėjimo Putinu lygio galima drąsiai nustatyti psichinio išsivystymo lygį.

2. Komunistai sabotavo Rados frakcijų vadovų susitarimo dėl padėties stabilizavimo Rytuose pasirašymą.

Tai žiauru. Faktiškai, vyksta karas prieš Ukrainą. Priešo batai trypia mūsų žemę. Mes jau praradome dalį teritorijos. Normaliose šalyse tokiomis sąlygomis, kai piliečiai (ir politikai yra ne išimtis) trukdo siekti pergalės, jie yra tiesiog sodinami į kalėjimą. O mes turime priešų diversantus, sėdinčius parlamente ir ryjančius ikrus už ukrainiečių, kuriuos jie išdavė, mokesčius. Kur logika?

3. Šis punktas aktualus mums – grupei „Informacinis Pasipriešinimas“. Aš jau seniai laukiau to, kas nutiko. Pažįstant mūsų valdžiažmogius prognozuoti buvo nesunku.

Taigi, valdžios struktūrose prabudo dėdės ir tetos, kuriems mes staiga ėmėme labai trukdyti. Jie pusantro mėnesio nuo kovo pradžios, kol vyko Krymo užėmimas, krapštė nosis ir užsiiminėjo neaiškių klausimų sprendimais, o dabar nusprendė lengvai „pasipiarinti“ antiteroristinės operacijos šviesoje (ATO).

Bet štai nesėkmė: pasirodo, jų „ryšiams su visuomene“ savo aktyvumu ir operatyvios informacijos teikimu trukdo „Informacinio Pasipriešinimo“ grupė. Šiuo metu vyksta užkulisiniai žaidimai, siekiant mus užčiaupti.

Kol kas apsieisiu be vardų ir pareigybių. Vis dėlto, tose pačiose valdžios struktūrose, adekvačių žmonių, suprantančių mūsų darbo svarbą yra gerokai daugiau.

Bet aš taip pat anksčiau aukščiausiajai valdžiai žadėjau: jeigu jėgos struktūrų vadovai pasakys, kad trukdome – mes tuojau pat nutrauksime savo darbą. „IP“ grupės veiklos užbaigimui reikia 2 minučių 20 sekundžių. Iš jų, po vieną minutę telefoniniams pokalbiams su kitais dviem koordinatoriais ir 20 s kompiuterio išjungimui.

Tikimės, kad valdžios struktūrose asmenines ambicijas ir atskirų biurokratų pavydą nugalės sveikas protas.

Gerosios naujienos:

1. Šiandien UST (Ukrainos saugumo tarnyba, SBU) atstovai pranešė, kad antiteroristinė operacija Ukrainos rytuose pristabdoma “dėl Vėlykų ir priimtos Ženevos sutarties”.

Pranešimas nuskambėjo keistokai. Kaip galima stabdyti „karinius veiksmus” be abipusių paliaubų? Tiesiog „dėl švenčių”, juo labiau, kad priešas to daryti net nemano. O ko verti Ženevoje pasiekti susitarimai, aš jau minėjau.

Skubu nuraminti. Esmė ta, kad Ukraina savo dalį Ženevos sutarties vykdo ir iš tiesų stabdo aktyvų jėgos demonstravimą. Bet tai nereiškia, kad per šventes niekas nieko nedarys, užkandžiaudami margučiais ir dešromis, pateiktomis ant Ženevos sutarties popierinės kopijos.

Operacija tęsiama – blokuojamos atskiros teroristų grupuotės, perimama atskirų teritorijų ir kelių kontrolė. Šios dienos karių tvirtinimu, operacija tik ką įgavo tą formatą, kuriuo galime pasiekti priimtinus rezultatus esant dabartiniams griežtiems apribojimams („taikių gyventojų“ aukų išvengimas). Palinkėsim jiems sėkmės.

2. Šiandien Dnepropetrovsko srities administracijos vadovas Igoris Kolomojskis (Игорь Коломойский) išmokėjo pirmąjį prizą už pristatytą rusų diversantą – 10 000 USD.

Sakau viena – šaunumėlis! Atlygio paskyrimas – puiki motyvacija. Ir stiprus smūgis ekstrimistų aktyvumui. Jiems nevertėtų saldžiai miegoti.

3. Žitomiro 95-os specialiosios aeromobilios brigados desantininkai prie Kramatorsko atsiėmė anksčiau pagrobtus du desanto šarvuočius.

Mūsų emisarų pasakojimu, mūšis buvo trumpas ir šiurkštus. Jei mūsų vaikinams būtų davę įsakymą “nukauti”, teroristų gretos butų buvę gerokai praretintos. O dabar šaudyta tik į orą ir po kojomis. Bet ir to pilnai užteko, kad tiems degeneratams išmuštų iš galvų norą žaisti karą.

Išvada viena. Su priešu galima ir reikia kovoti. Už silpnumo ir aukštų politinių argumentų slepiasi pralaimėjimas. Už ryžtingumo – pergalė.

Ir dar kai kas. Bičiuliai, savaitgalį ir švenčių metu visi „Informacinio Pasipriešinimo” grupės koordinatoriai dirbs regionuose. Informaciją teiksime rečiau – bet operatyviai ir pačią svarbiausią. Su ateinančiomis šventėmis. Su Šv. Velykomis visus! Viešpaties malonė telydi jus.

Foto: Ivan Osypenko