Enakijevo mieste dingo koloradai

Keistų, tačiau malonių pranešimų ateina iš Enakijevo miesto, esančio Donecko srityje: koloradiniai separatistai kažkur pradingo. Kur jie prapuolė – niekas negali suprasti. Tenykštis portalas 30.dn.ua praneša, kad virš miesto administracijos pastato vėl plėvesuoja Ukrainos vėliava, pastatas tuščias, barikados apleistos, o separatistų mieste nesimato.

Ukrainos vėliava virš Enakijevo savivaldos pastato

Ukrainos vėliava virš Enakijevo savivaldos pastato

Ukrainos vėliava ant pastato pasirodė šiandien ryte, kartu pasirodė ir Donecko srities (ne Donecko respublikos) vėliava. Pastatų užgrobimo metu plėvesavo Donecko respublikos ir Donecko srities vėliavos. Pastatas visiškai tuščias. Ukrainiečių žurnalistai prie pastato pastebėjo tik vieną žmogų, kuris kalbėjosi telefonu ir nesuprato, kas vyksta.

Apleista barikada prie Enakijevo savivaldos

Apleista barikada prie Enakijevo savivaldos

Žmogus, pagal viską sprendžiant, vienas iš separatistų, aiškino maždaug taip:

– Aš skambinau Sašai Graikui – jo telefonas atjungtas. Paskui paskambinau Ženiai – jis sakė, kad išsiaiškins. Aš išvis nesuprantu, kas atsitiko? Kažkokia diversija! Nesuprantu, kur visi mūsiškiai.

Prie miesto administracijos pastato taip pat stovi patrulių mašina, tačiau irgi tuščia. Šalia pastato vis dar stovi statinė su šiukšlėmis, o už jo – apleistos barikados iš padangų, o taip pat krūva malkų. Taip pat priversta daug šiukšlių, tarp kurių – dideli kiekiai tuščių „vaistų“ buteliukų – alkoholikų itin mėgstamo akcizais neapmokestinamo spiritinio gudobelės antpilo.

Tušti gudobelės trauktinės buteliukai

Tušti gudobelės trauktinės buteliukai

Enakijeve koloradai miesto administracijos pastatą, milicijos skyrių ir prokuratūrą užgrobė dar balandžio 13 dieną ir laikė šiuos pastatus užimtus visą savaitę.