Balandžio 24 dienos l.e.p. Ukrainos Prezidento Aleksandro Turčinovo viešas kreipimasis

Ketvirtadienis, 2014.04.24 18:17
L.e.p. Ukrainos Prezidentas, Ukrainos Aukščiausios Rados Pirmininkas Aleksandras Turčinovas kreipėsi į ukrainiečius. Kreipimosi tekstas paskelbtas l.e.p. Prezidento svetainėje. Pateikiame jį visą.

Gerbiami tėvynainiai!

Teroristai, paėmę įkaitais faktiškai visą Donecko rajoną, jau seniai peržengė žmogiškumo ribas. Ginkluoti nusikaltėliai grobia administracinius pastatus, ima įkaitais piliečius, tarp jų – Ukrainos ir užsienio žurnalistus, kankina ir žudo Ukrainos patriotus.

Atsižvelgdami į realų pavojų ir būtinybę apginti žmones, mes atnaujinome antiteroristinę operaciją, kurios sistemiškai ir nuosekliai realizuojamas tikslas – lokalizuoti terorizmo pavojų ir apginti taikius mūsų šalies gyventojus.

l.e.p. Ukrainos Prezidentas Aleksandras Turčinovas

Tuo metu, Rusijos Federacija koordinuoja ir atvirai remia žmogžudžius teroristus, kurie su ginklu rankoje veikia mūsų šalies Rytuose. Rusijos vadovybė, be jokio pagrindo, leidžia sau įžūliai kištis į Ukrainos vidaus reikalus.

Rusija valstybiniu lygiu remia terorizmą mūsų šalyje kaip tik tuo metu, kai Rusijos piliečiai savo teritorijoje nuolat kenčia nuo teroristinių atakų. Karai, teroristiniai aktai, regioninis separatizmas – tai Rusijoje žinomos problemos, kurias dabar dirbtinai bandoma perkelti į Ukrainą.

Be to, po sėkmingų Ukrainos jėgos struktūrų žingsnių kovoje su terorizmu, Rusijos Federacija nuo viešų grasinimų perėjo prie demonstratyvaus Karinių pajėgų koncentravimo greta mūsų valstybės rytinės sienos. Vyksta dalinių, kurie jau ilgą laiką kelia pavojų mūsų šalies saugumui, dislokavimas ir koncentracijos didinimas.

Noriu pareikšti, jog mes neatsitrauksime nuo terorizmo pavojaus ir ateityje tęsime priemones mūsų piliečių gyvybei apginti.

Mes reikalaujame, kad Rusijos Federacija nustotų kištis į Ukrainos vidaus reikalus, baigtų nuolatinius grasinimus ir atitrauktų savo kariuomenę nuo mūsų šalies rytinės sienos.

Išlaikydami ramybę ir pasitikėjimą, visi kartu mes apginsime savo šalį, jos suverenitetą ir vientisumą.

Su mumis – Dievas, su mumis – tiesa, su mumis – Ukraina.

Vertė Lightning Rod

Šaltinis: argumentua.com