Balandžio 29 dienos įvykiai

Dmitry Tymchuk

Broliai ir seserys, balandžio 29 suvestinė

Pirmiausiai, atleiskite, kad „iškritau“ iš informacinės erdvės – šiuo metu visą laiką kelionėse. Mes toliau aktyviai tiriame situaciją regionuose, rytoj padarysim „IP“ grupės pareiškimą. Situacija tiesiog „ach!“.

Blogosios naujienos:

1. Luhanskas ir Pervomajskas – po prorusiškų ekstremistų vėliavomis. Luhansko regionas grasina visiškai pakartoti Donecko likimą. Charkivas – laukia eilėje.

Jei Ukrainos valdžia iš anksto pasiruošė atiduoti Rytus, tai reikia suimti valią į kumštį ir Maskvos adresu ištarti tik vieną žodį – „pasiimkite“! Filmo „Ivanas Vasiljevičius keičia profesiją“ herojaus stiliumi.

Jei yra nors noro užuomina kovoti už rytus, tai reikia neslėpti šito troškimo. Parodykite jį kokiu nors veiksmu. Nereikia drovėtis.

Verta suprasti, jog, jei vampyrai po rusiška vėliava padarys savo „referendumus“ (kuriuos Putinas, aišku, kaip mat pripažins – kitaip, ko gi jam reikėjo šią makalynę pradėti?), tai kautis už rytus bus šimtą kartų sunkiau. Todėl, kad tai bus kova ne su Rusijos pakalikais, o su pačia Rusija.

2. A.Turčinovas separatistų maišatyje surado kraštinius. Jis staiga aptiko (pamanykit, koks operatyvus praregėjimas!) „neveiklumą, bejėgiškumą, o kai kur ir nusikalstamą Donecko ir Luhansko sričių teisėsaugos struktūrų darbuotojų išdavystę. Jo žodžiais, „tai – viena svarbiausių priežasčių, kodėl Ukrainos jėgos struktūrų veiksmai kovoje su terorizmu yra žemo efektyvumo ir mažo rezultatyvumo“.

Aš negaliu suprasti – ar čia Turčinovas taip subtiliai, man nesuprantamai ironizuoja, ar jis „durniaus tumblerį“ įjungė? Vietinių jėgos struktūrų sabotažas prieš du mėnesius buvo aiškus dėdei Vasiai-santechnikui ir tetai Duniai-valytojai. O l.e. Prezidentas šį reiškinį išryškino tik dabar.

Prieš Turčinovą apie tą patį pragydo NSGT. Jie aiškiai susimokė.

Taigi, vietoj to, kad kovo pradžioje, na, nors viduryje būtų ėmę spresti šią problemą, NSGT ir Prezidentas tik balandžio gale teikėsi ją suvokti. Kaip išvis jie pradėjo ir vykdo antiteroristinę operaciją, visiškai neturėdami informacijos apie situaciją regione? Tai kažin koks idiotizmas.

3. Mūsų, grupės „Informacinis pasipriešinimas“, duomenimis, šiandieninis Luhansko separatistų scenarijus ryt-poryt bus vykdomas Mariupolyje ir Berdianske. Net nereiškiu vilties, kad Ukrainos valdžia sureaguotų į šį pavojų.

Gerosios naujienos:

Jų beprotiškai mažai.

1. JAV ambasadorius Ukrainoje Jeffrey Payette pareiškė, kad Jungtinės Valstijos akimirksniu sureaguos Rusijos kariuomenei kirtus Ukrainos sieną, ir pasekmės bus dramatiškos.
Šis pranešimas pirmiausia skirtas palaikyti mūsų, Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vaikinus, dabar stovinčius prie sienos su Rusija. Priešais juos – Putino armados, už jų nugarų – Putino pakalikai. Vilčių teikiantys Vakarų pažadai tikrai nepamaišys.

2. Vakarai visgi, nors ir nelabai skubėdami, spraudžia Putiną į kampą. „Gazprom“ pripažino, kad sankcijos gali sukelti „tarptautinių investuotojų pasitikėjimo Rusijos ekonomika praradimą“.
Dar vakar jie šaipėsi iš tų sankcijų. Šiandien prasideda pagirios. Gaila tik, kad mūsų ekstremistai nuo visa ko leistinumo apgirsta greičiau, negu Putinas blaivėja.

1 thought on Balandžio 29 dienos įvykiai

Comments are closed