Rusija aktyviai permeta kariuomenę į Krymą

vertė: Giedrė Bulgakovienė

Pusiasalyje vis daugėja aviacijos, desantininkų ir desantinės technikos. Aplink Ukrainos pietryčius rusai kuria įtampos žiedą.

Liudininkai praneša apie karinės aviacijos technikos perdislokavimą link Kači, Belbeko ir Sevastopolio aerouostų.
Rusija stiprina savo karinę grupuotę Kryme, permesdama čia ne tik aviaciją, bet ir karinius dalinius. Apie tai Ukrainos informacijos agentūrai anonimiškai pranešė vienas iš informuotų Krymo karinių ekspertų.

Visą šeštadienio dieną dangus virš Krymo nuo aviacijos skrydžių buvo net patamsėjęs. Tokio masiško aviacijos pajėgų permetimo, panašu, nebūta nuo 1941metų, kai Krymą buvo okupavę vokiečiai“, – pažymėjo ekspertas.

Pasak informacinės agentūros pašnekovo, nuo žemyninės Rusijos dalies permesta kelios dešimtys МиГ, Су tipo naikintuvų, o tai maždaug aviacijos pulko apimtys. Be to, liudininkai danguje pastebėjo ir kelis reaktyvinius Ту-22М tipo bombonešius . Šalia Sevastopolio esančiame Belbeko aerouoste buvo pastebėti leidžiantis ne mažiau dešimties karinių transportinių lėktuvų Ил-76 , pilnų desantininkų ir technikos.
Ekspertas neatmeta galimybės, kad pastarasis Kryme jau dislokuotų rusų Juodosios jūros laivyno karinių pajėgų sustiprinimas liudija apie „karinės įtampos žiedo“
kūrimą aplink Ukrainos pietryčius. “Atsižvelgiant į paskutiniuosius įvykius Ukrainos pietrytinėje dalyje neatmetama, kad didindama karines pajėgas Kryme, Rusija siaurins karinės įtampos žiedą, grasindama pietiniams ir rytiniams Ukrainos regionams,“ –pažymėjo ekspertas.

Jau anksčiau ТСН, remdamasis liudininkais, pranešė, kad gegužės 3, šeštadienį, Simferopolyje buvo perdislokuota 43aviacinės technikos vienetai. Filmuotoje medžiagoje akivaizdžiai matyti, kaip ji juda link Kači, Belbeko ir Sevastopolio aerouostų. Tačiau, kur konkrečiai –kol kas ne aišku. Tarp užfiksuotų objektų galima atskirti naikintuvus ir krovininius lėktuvus.

šaltinis: http://news.liga.net/news/politics/1608656-rossiya_perebrosila_v_krym_aviapolk_istrebiteley.htm