Aguonos žiedas Ukrainoje

Ukraina perima europietišką Antrojo pasaulinio karo atminties simboliką. Šiais metais oficialiuose renginiuose bus naudojamas stilizuotas raudonosios aguonos atvaizdas.

Kaip praneša TSN, simbolį sukūrė Charkivo dizaineris Sergejus Mišakinas. Jo aguonos primena kulkos skylę, iš kurios plūsta kraujas.

Charkivietis dirbo visiškai nemokamai, paprašytas savo bičiulio – veikiančiojo NTKU (Pirmas nacionalinis Ukrainos TV kanalas) direktoriaus Zurabo Alasanijos.

“Atminties diena. Tradicinis simbolis, “Georgijaus juosta”, per paskutinius mėnesius negrįžtamai kompromituota. Reikėjo kažko kito, kas simbolizuotų ne šventę, kuriuo karas negali būti, bet atmintį ir liūdesį”, – simbolio sukūrimo istoriją aiškino Alasanija.

Ukrainos tautos atminties institutas pakvietė žiniasklaidą ir visuomenę naudoti raudoną aguoną kaip ukrainietišką simbolį pažyminat pergalę prieš nacizmą.

Oficialūs Antrojo pasaulinio karo pabaigos renginiai Europoje vyks gegužės 8 ir 9 dienomis, Ukraina, kartu su Europa ir pasauliu, pradės atminties renginiu gegužės 8 d. – tą dieną, kai buvo pasirašyta nacistinės Vokietijos kapituliacija, ir pratęs tradiciškai post-sovietinėms valstybėms – gegužės 9 d.

Šaltinis: http://rus.newsru.ua