Arsenijus Jaceniukas apie Vladimiro Putino pareiškimą: neverta prekiauti oru

arsenijus_jaceniukasTrečiadienis, 2014, gegužės 7, 21:09 Tonja Tumanova

Arsenijus Jaceniukas apie Vladimiro Putino pareiškimą: neverta prekiauti oru

CHARKIVAS-KIJEVAS. Gegužės 7. UNN. „Mane nustebino tai, jog Maskvoje svarstomas Ukrainos klausimas be Ukrainos, be JAV ir Europos Sąjungos. Nes kaip tik šiame formate vyko pirmasis susitikimas Ženevoje, ir kaip tik šių susitarimų įvykdymo Rusijos Federacija atsisakė„, – pabrėžė Charkivo žurnalistams Ukrainos Ministras pirmininkas Arsenijus Jaceniukas trečiadienį, gegužės 7, prieš skrydį į Kijevą, praneša UNN.

Atsakydamas į klausimą apie Rusijos Federacijos prezidento šios dienos pareiškimą, Arsenijus Jaceniukas pasakė: „Neverta prekiauti oru. Rusija prašo perkelti kažkokį gegužės 11 referendumą, todėl reikia painformuoti Rusijos prezidentą, kad joks gegužės 11 referendumas nė nebuvo planuotas. O jeigu Rusijos palaikomi teroristai ir separatistai gavo komandą perkelti tai, kas nebuvo planuota, – tai jau jų vidinės „razborkės““.

Apie pareiškimą, jog Rusija pasiruošusi savo indėliu stabilizuoti situaciją Ukrainoje, Vyriausybės vadovas pasakė: „Ji išvis kasdieną „įdeda indėlį“ – tai FSB agentus nukreipia, tai ginklus tiekia. Todėl, geriausias indėlis – atšaukti visas diversines grupes, kurios yra Ukrainos teritorijoje, pasmerkti teroristus ir įpareigoti juos sudėti ginklus, apleisti pastatus ir pasiduoti valdžios atstovams.

Vyriausybės vadovas pažymėjo, kad prieš Šveicarijos užsienio reikalų ministro kelionę į Maskvą, Ukrainos užsienio reikalų ministras „perdavė mūsų veksmų planą“, ir jis gerokai skiriasi nuo to, ką pareiškė Maskva.

Manau, Ukrainos sudarytas veiksmų planas taps krizės sureguliavimo pagrindu„, – pažymėjo Arsenijus Jaceniukas.