Arsenas Avakovas – Mariupolis 05.09

Arsenas Avakovas, Ukrainos Vidaus reikalų ministras, apie įvykius Mariupolyje.

vertė: Gitana Dambrauskienė .

Maždaug 60 ginkluotų automatiniais ginklais teroristų grupė užpuolė miesto milicijos skyrių. Neiškėlus jokių išankstinių reikalavimų, bandyta užgrobti pastatą. Pastate įvyko mūšis. Kai atvyko Ginkluotųjų pajėgų ir Nacionalinės gvardijos „Omegos“ padalinio pastiprinimas, jis virto tikru koviniu susirėmimu. Mūšyje, kuriame dalyvavo Nacionalinė gvardija, Ginkluotosios pajėgos, VRM specialiosios paskirties dalinys „Azovas“, buvo sunaikinta didelė teroristų grupuotės dalis.

Sunaikinta apie 20 teroristų, 4 paimti į nelaisvę. Didelė puolusiųjų dalis išmėtė ginklus ir pasislėpė gyvenamuosiuose miesto rajonuose.
Mūsų praradimai – vienas nukautas, 5 sužeisti. Tikslinami Ginkluotųjų pajėgų praradimai.
Miesto milicijos skyrius apimtas ugnies.

Samdyti niekšai, kada gi Jūs nurimsite ir prisisotinsit kraujo? Galvokit!

ATO padaliniai sulaukė pastiprinimo, permesto iš kitų regionų. Požiūris į ginkluotus teroristus yra ir liks tik vienas – sunaikinimas.

Tiems, kurie galvoja kitaip – apie dialogą, diskursą, politinį kompromisą… Ukrainos valstybės atsakymas žmonėms, kurie atėjo su ginklu, kurie grobia įkaitus, juos kankina, prisidengdami visokias lozungais plėšia žmones yra tik vienas – sunaikinimas.
Kiekvienas pasirenka pats. Situacija tampa juodai balta. Nebelieka atspalvių. Kitaip būti negali – kitaip šalis pavirs liepsnojančia buferine zona, kurioje mirtis bus norma, o gyvenimas vyks ekonomikos ir pilietinių teisių griuvėsiuose.
Lieka vis mažiau laiko sustabdyti beprotybę. Gana politikuoti, gana maivytis ir reklamuotis. Laikas iš tikrųjų sutelkti jėgas ir pakeisti šitą situaciją. Rimtai, neimituojant. Visų prašau – ir draugų, ir priešų. Atidėkite nesutarimus ir interesus. Šalis pavojuje. Sąžiningai darykite tai, ką privalote. Mes stiprūs, mes pajėgsime, mes privalome!