Kovo 25 dienos įvykiai

Dmitry Tymchuk

Broliai ir sesės, kovo 25 dienos įvykių apžvalga

Iš blogų žinių:

1. Iš esmės, o tai labai liūdna, ukrainiečių pasipriešinimas Kryme liko minimalus. Trečiu bandymu okupantai įvykdė užduotį, kurios įgyvendinti nesugebėjo nei iki kovo 16-os, nei 21-os – kaip buvo planuota. Kovo 25-oji mūsų pajėgoms Kryme tapo kritine diena.

Tačiau mes nepasiduodame. Mūsų kariuomenė palieka okupuotą zoną, tačiau Krymo mes neatsižadame. Jei šeimoje suserga vaikas, jį izoliuoja, kad šis neplatintų užkrato, tačiau jo neatsisako. Su Dievo ir mūsų pagalba vaikas vardu Krymas išgis. Kad sugrįžtų į šeimą.

2. Ukrainos karinis laivynas sunaikintas. Kita vertus, tai galima vertinti, kaip apsivalymą, nes jame liko tik tikri patriotai – kariai ir karininkai iš didžiosios raidės, Priesaikai ištikimi iki galo.

Šie vaikinai taps naujo laivyno šerdimi. Aš manau, kad mes dabar turėtume kelti klausimą dėl pagalbos iš Vakarų dėl karinės jūrų technikos tiekimo, net jei ji būtų naudota (naujos įpirkti mes akivaizdžiai nesugebėsim). Už simbolinį mokestį mūsų partneriai galėtų padėti atkurti mūsų karinį laivyną.

Tikėsimės, kad Gynybos ministerijos vadovybė skirs šiai temai dėmesį – turint minty, kad Vakarai patys teiraujasi, kaip jie galėtų padėti karinės technikos klausimu.

Pakalbėsiu apie „Dešiniojo sektoriaus“ nario Sašos Belyj nužudymą. Milicija tvirtina, kad jis buvo organizuotos nusikaltėlių grupės narys ir buvo paieškomas – atseit, jis buvo mirtinai sužeistas sulaikymo metu, nes pradėjo šaudyti į milicininkus. Vietiniai „Dešiniojo sektoriaus“ aktyvistai pareiškė, kad milicija meluoja ir net pagrasino atkeršyti vidaus reikalų ministerijos vadui Arsenui Avakovui.

Esu įsitikinęs: teisi milicija, ar neteisi – aiškintis reikia teisėtais būdais. Pasitikėti Avakovu ar ne – taip pat.

Jei mes visi įsitrauksim į prasidėjusius žaidimus, tai Maidano laimėjimai bus nebeverti sudilusio skatiko. Mes patys save įsistumsim į pilietinį karą, neišlipsim iš kraujo, o ir pasaulyje nebeliks jokio pasitikėjimo mumis. Šito ir reikia Rusijai, kad mus galutinai pribaigtų.

Iš geresnių naujienų:

1. 25-osios Dniepropetrovsko oro desantinės brigados desantininkų kuopa iš Krymo teritorijos išvyko su ginklais. Okupantai buvo perspėti, kad desantininkai pasiryžę kautis ligi paskutinio žmogaus. Ir nežaidė „ukrainietiškos ruletės“- „rusiškos“ varianto su ukrainiečių desantininku.

2. Kijevo administracinis teismas pristabdė keturių Rusijos televizijos kanalų veiklą Ukrainoje- tai rusų Pirmasis kanalas, RTR, NTV ir Rossija 24. Šiuos rusiškos propagandos melagių ruporus reikėjo užkimšti dar pirmomis įsiveržimo dienomis. Jei jiems vėl bus leista krenkšti nuodais ir laistyti purvu Ukrainą ukrainietiškoje informacinėje erdvėje- asmeniškai aš šito nesuprasiu. Tikiuosi, ir jūs.

Beje, prieš keletą dienų į mane kreipėsi NTV žurnalistai dėl interviu. Pirmiausia pagalvojau, kad man pasigirdo. Žinoma, atsisakiau- aš nesu kontrapropagandistas, galintis galynėtis su Kremliaus „gebelsais“. Aš manau esąs kareivis. O kareiviai su priešu nediskutuoja.

3. Laisvės diena Baltarusijoje ( Baltarusijos Liaudies Respublikos paskelbimo metinės) šiandien vyko su šūkiais „ Šlovė Ukrainai! Putinui- gėda!“, „Rusija- tai karas“, „ Mirtis Kremliaus okupantams“, „Už jūsų ir mūsų laisvę“. Minske eisenoje dalyvavo apie 5 tūkstančiai žmonių.

Penki tūkstančiai žmonių- tai neprotingai mažai demokratinėje šalyje. Tačiau tai beprotiškai daug autoritarinėje valstybėje. Ačiū jums, broliai baltarusiai! Jūsų palaikymo žodžiai reiškia daug. Jeigu jūs galite kovoti už laisvę esant Lukašenkos režimui, tai mes paprasčiausiai privalome kovoti už ją nugalėjusio Maidano šalyje.